Κοζάνη: Μέσω cluster ο κρόκος, οι πιπεριές και τα όσπρια της Δυτικής Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού

Δυνατότητες καλύτερης οργάνωσης, για να προωθήσουν στις αγορές του εξωτερικού, προϊόντα όπως ο κρόκος Κοζάνης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, οι πιπεριές Φλωρίνης, τα όσπρια και τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, αναζητούν μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής. Οι επιχειρήσεις αυτές προσκλήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Loc Food» στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια και έχει στόχο τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών (clusters).
 
«Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες και την εστίαση ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο Προϊστάμενος στο περιφερειακό τμήμα ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Κωτούλας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναζητηθούν καλές πρακτικές από 8 ακόμη χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα την Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.
«Θα γίνει κάθε προσπάθεια για την προώθηση όλων των προϊόντων της περιοχής, από τα τυροκομικά προϊόντα και τα ροδάκινα μέχρι τις σαλάτες και τα υποπροϊόντα αρτοποιίας» προσθέτει ο κ. Κωτούλας. Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια επιδιώκει να συμμετέχει και σε δύο ακόμη ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: