Cheesecake banana

300γρ. Κορν φλέικς Honey and Nuts

125γρ. Βούτυρο ανάλατο λιωμένο
4 μεγάλες μπανάνες
4 κ.σ. golden syrop
3 κ.σ. νερό
½ κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα / ½ φλ.νερό
½ κονσέρβα γάλα εβαπορέ
150γρ. Τυρί μασκαρπόνε
5 κ.σ. κορν φλάουρ
250γρ. Μαλακό τυρί
200γρ. Φρέσκα κρέμα – 1 ½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελωμένα
 
Θρυμματίζουμε τα κορν φλέικς, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα απλώνουμε σε στρογγυλή φόρμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τις μπανάνες με το σιρόπι και το νερό για 5-6 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τις και από τις 2 πλευρές. Προσοχή , να μην στεγνώσει το σιρόπι. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το σιρόπι και τις απλώνουμε πάνω από την βάση των κορν φλεικς στη φόρμα. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τα 2 γάλατα, το κορν φλαουρ, το νερό, τα 150γρ. Τυρί και ανακατεύουμε. Οταν πήξει, το χύνουμε πάνω από τις μπανάνες. Σε ένα μπολ κτυπούμε τη φρέσκα κρέμα με τα 250γρ. Τυρί, τη ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψει το μίγμα το βάζουμε πάνω από την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες τουλάχιστον. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το σιρόπι.

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: