Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας & Συσκευασίας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου

    Η εταιρεία Compass Expo, σε συνεργασία με την ΕΔΟΕΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου & Ελιάς) και όλους τους φορείς του ελαιοκομικού τομέα, καθιέρωσαν και οργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, «Κότινος».
Ο διαγωνισμός έγκειται στα πλαίσια της Μεσογειακής Έκθεσης για την ελιά και τα παράγωγά της «Ελαιοτεχνία», που διοργανώνεται κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
Ο Διαγωνισμός
           Ο διαγωνισμός «Κότινος» εξελίσσεται σε δυο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους) ενώ το δεύτερο αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου.
    Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Κότινος Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου είναι: Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Κότινος στις κατηγορίες: Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους, αντίστοιχα.
Τα βραβεία που απονέμονται στον διαγωνισμό Κότινος Συσκευασίας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου είναι: Χρυσός, Αργυρός και Χάλκινος Κότινος Συσκευασίας στις κατηγορίες: Συνολική Εικόνα, Περιέκτης, Ετικέτα και Καινοτομία.
     Οι Στόχοι
    Η ώθηση των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
   Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας των υγιεινών, θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Μεσογειακής διατροφής, σε καταναλωτές μικρής ηλικίας, σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η ανάδειξη της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που
παράγονται στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνή επίπεδο. Η συνεργασία Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημίων καθώς και Ερευνητικών Κέντρων μέσω της συνδιοργάνωσης μαθημάτων, ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού αλλά και άμεση χρήση του Ελαιόλαδου σε φαγητά και λοιπά τρόφιμα, αποτελεί κύριο μέσο της προσπάθειας αυτής.
   Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και συνεπώς η βελτιστοποίηση της ποιότητας του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου, που διατίθεται προς κατανάλωση στην Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά.Λεπτομέριες εδώ

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: