Με «θέση» το γάλα στις λαϊκές

   Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων έφτασε η ώρα να ικανοποιηθεί. Για χρόνια πρόσβαση στη λαϊκή αγορά έχουν μόνο τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, αποκλείοντας έτσι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
   Η απαγόρευση αυτή είχε οριστεί από τα Προεδρικά Διατάγματα του υπουργείου, τα οποία διέπουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Πλέον όμως, και μάλιστα σε ένα μήνα, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, από τη Βουλή, οι κτηνοτρόφοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:            
● «Στην προσπάθεια για το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ του γεωργού και του καταναλωτή, εντάσσονται οι λεγόμενες αγορές γεωργών, τα farmer’s markets, που προσπαθούμε να στήσουμε πιλοτικά 3 ή 4 τέτοια σε όλη την Ελλάδα.
● Έχουμε δύο ειδών κτηνοτρόφους. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει αυτούς που πωλούν τυρί που έχει παραχθεί σε αδειοδοτημένο και ελεγχόμενο τυροκομείο και η δεύτερη κατηγορία, οι οποίοι παράγουν το τυρί τους σε οικοτεχνική μονάδα, χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα.
● Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα της λαθραίας διακίνησης προϊόντων ή σημαντικών εισροών.
● Δώσαμε τις εξηγήσεις που έπρεπε, προκειμένου να τροποποιηθούν τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν αυτούς που μεταποιούν το γάλα σε αδειοδοτημένα και ελεγχόμενα τυροκομεία.
ΠΗΓΗ: agronews.gr

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: