Στα 2,15 η τιμή του λαδιού στην Κρήτη

olive40
           Σε αύξηση της τιμής παραγωγού ελαιολάδου μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο της οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη να προχωρήσει στη σχετική απόφαση μόλις ο ίδιος κρίνει ότι υπάρχει δυνατότητα.
           Η εξουσιοδότηση δόθηκε χθες στη συνεδρίαση του οργάνου, όπου τέθηκαν και άλλα σοβαρά ζητήματα εργασιακής φύσεως για την πορεία της ΕΑΣΗ. Στο μεταξύ, οι συνεταιριστές ασκούν πιέσεις στην Αθήνα για την καταβολή της υπόλοιπης επιδότησης του 50% στους παραγωγούς, όσο γίνεται πιο γρήγορα εντός της εβδομάδας για να προλάβουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι να περάσουν αυτές τις μέρες με χρήματα στην τσέπη, ενώ οι διαβεβαιώσεις τους στη «Ν. Κρήτη» είναι ότι οι μόνες παρακρατήσεις που θα γίνουν θα είναι στα χρέη των παραγωγών προς την οργάνωση.
     Την ικανοποίησή του για την ομαλοποίηση της αγοράς ελαιολάδου τις τελευταίες μέρες εξέφρασε στη «Ν. Κρήτη» χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης. «Η απόφασή μας είναι να δώσουμε μια μικρή αύξηση στην τιμή του παραγωγού σε μία από τις επόμενες ημέρες. Και αυτό το ευχάριστο που έχω εγώ ως ενημέρωση είναι ότι σχεδόν όλοι έχουν εναρμονιστεί στην τιμή του 2,15 της Ένωσης Ηρακλείου. Δηλαδή, η τιμή παραγωγού της Ένωσης Ηρακλείου τράβηξε προς τα πάνω το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων εμπόρων», μας είπε χαρακτηριστικά.olive
Η ενίσχυση
Στο θέμα της επιδότησης, ο κ. Στρατάκης μας λέει: «Η απόφαση είναι να εισπραχθούν τα χρέη που έχουν οι παραγωγοί προς την οργάνωση», ενώ για το χρόνο καταβολής των χρημάτων ο συνεταιριστής μας είπε: «Η πληροφορία που έχω εγώ από την περασμένη εβδομάδα έλεγε ότι το υπόλοιπο 50% θα μπει μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Εμείς πιέζουμε να μην ξεπεράσουμε την ημερομηνία της Τετάρτης, για να προλάβουν οι παραγωγοί να πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα. Πάντως, το υπουργείο φαίνεται να ετοιμάζεται να πληρώσει Πέμπτη με Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν. Περιμένουμε και θέλουμε να δούμε τα χρήματα να μπαίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα».
elia801 Ο κ. Στρατάκης δεν αποκλείει να γίνει η πίστωση των λογαριασμών σήμερα για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισπράττουν από αύριο Τετάρτη τα χρήματά τους. Είναι πάντως σε συνεχή επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ δεν κρύβει και ο ίδιος τα υπηρεσιακής φύσεως προβλήματα που υπάρχουν για την καταβολή των χρημάτων με ομαλό τρόπο. Παίζει ρόλο σε αυτά και η απεργιακή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα.
Τα ποσά
Να υπενθυμίσουμε ότι θα καταβληθεί το 1,1 δισ. των συνολικά 2,2 δισ. ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης, μετά την πληρωμή του πρώτου πακέτου του 50%.
Στην ΕΑΣΗ αντιστοιχούν για τους δικαιούχους της δύναμής της γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ και άλλα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ για τις υπόλοιπες ενώσεις του νομού Ηρακλείου, επί συνόλου περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ του συνολικού ποσού.
Πάντως πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι θα μείνουν για άλλη μια φορά απλήρωτοι για διάφορους λόγους, κάτι που ήδη έχει τονιστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ, όπως είχε γίνει και το Νοέμβριο με το πρώτο πακέτο στον κλάδο των κτηνοτρόφων.
Πηγή : ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ , συντάκτης: Χριστόφορος Παπαδάκης

Ετικέτες:

About ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: