Πανετόνε

2 φακελάκια μαγιά
1 φλιτζανάκι νερό
5 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό (χωριάτικο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
3 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα (σταφιδάκια, πορτοκάλι, κιτρόμηλο, μούρα κ.ά.)

Σε μια λεκάνη αναμειγνύετε το φυτικό βούτυρο με τα αυγά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώσετε. Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε να διογκωθεί αρκετά. Ξαναζυμώστε ελαφρά και βάλτε σε μια στρογγυλή φόρμα , αφού πρώτα τη βουτυρώσετε και αφήστε να ξαναφουσκώσει. Βάλτε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 1 περίπου ώρα. Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη και αποξηραμένα φρούτα.

Advertisements

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: