Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Στήριξη πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των νέων αγροτών

agrotemaxia

Αποτελεί πλέον διαπίστωση ότι ο αριθμός των νέων αγροτών, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μειώνεται συνεχώς και με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα, μόνο το 6% των αγροτών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτω από την ηλικία των 35 ετών. Αν δεν αντιμετωπιστεί η ηλικιακή κρίση στον αγροτικό τομέα, τότε η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η διατροφική επάρκεια και η ασφάλεια των τροφίμων θα είναι υπό απειλή.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της οποίας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό πόλο και προτεραιότητα, πιστεύει ότι πρέπει να αναληφθεί δράση τώρα για να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Γεωργία θα μπορεί να ανταποκριθεί στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα που αναμένει η ευρωπαϊκή κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής ΟικονομίαςΓιώργου Αγγελόπουλου ενώνει τη φωνή της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA), υποστηρίζει την καμπάνια «Future… Food… Farmers… (Μέλλον… Τρόφιμα… Αγρότες…)» της CEJA, και ζητά από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ηλικιακή κρίση στον αγροτικό τομέα στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ενημερωθείτε για την καμπάνια «Future… Food… Farmers… (Μέλλον… Τρόφιμα… Αγρότες…)» στην ιστοσελίδα futurefoodfarmers.eu

πηγή: ΠΔΕ

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: