Θα δουλεύουμε δωρεάν για να . . . ξετριφτούμε

dou502

doukas1       Μεγάλος σάλος προκλήθηκε από τις προτάσεις του πρώην υπουργού, Πέτρου Δούκα, στην προσωπική του ιστοσελίδα. σχετικά με την πρότασή του οι άνεργοι να εργάζονται δωρεάν σε δημόσιες υπηρεσίες ή ακόμη και σε επιχειρήσεις , ώστε να ξετριφτούν και να νιώσουν ψυχολογικά «όμορφα».

arrow90Συγκεκριμένα , επι λέξη προτείνει :

ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΔΩΡΕΑΝ’ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) // ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ :
 
Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
 
  Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα , σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός.
 
     Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (γιά τις επιχειρήσεις, κλπ.)
Γιατί λέω χωρίς επιπλέον κόστος (γιά τους εργοδότες)/(Το Δημόσιο, εκτός από το επίδομα ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες).
 
    Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες.
 
                Ολόκληρο το «μανιφέστο» του κ. Δούκα:
 
 

sintaktis100

Kάποια σχόλια του υποφαινόμενου συντάκτη :

     Προφανός εάν ο κ Δούκας βρισκόταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα πρόσφερε δωρεάν εργασία στα κάτεργα κάποιας φυλακής , λόγω υπόθεσης του Βατοπαιδίου.

      Αφού δεν πρόκειται η ελληνική πολιτεία να προσφέρει εργασία , μάλλον προτείνει στους άνεργους ευκαιρίες για να αισθάνονται ψυχολογικά όμορφα.

   Σχετικά εάν αυτό θα βοηθήσει την καταπολέμηση της ανεργίας , μάλλον θα συμβεί το αντίθετο , αφού ο κάθε εργοδότης θα απολύει τον κόσμο που απασχολεί για να παίρνει τζάμπα εργαζόμενους για 3μήνες .

    Προφανός αυτό θα πρέπει να είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης , για να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη Ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο : Εκεί που κάποιοι επενδυτές θα πήγαιναν στην Κίνα επειδή υπάρχουν φτηνά μεροκάμματα , θα προτιμούν την Ελλάδα , όπου η εργασία θα είναι εντελώς τζάμπα.

katadikastikan-efraim-kai-arsenios-gia-to-vatopedi    Το να το πρότεινε κάποιος άλλος , ίσως να ήταν συζητήσιμο, αλλά ένας λόγος που φτάσαμε έως εδώ, είναι επειδή κάποιοι που είχαν αξιώματα, ξεπουλούσαν την δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί.

  Αυτοί θα έπρεπε κανονικά να είχαν εξαφανιστεί απο τον δημόσιο βίο και όχι να μας κάνουν και μαθήματα . . . ξετριφτίσματος.

Προφανός ο κ Δούκας μιλάει εκ πείρας , μιάς και πρόσφερε εντελώς δωρεάν (!) τις υπηρεσίες του στην μονή Βατοπαιδίου.

Ηλίθιοι , Ανίκανοι και διεφθαρμένοι , δεν πάτε στα τσακίδια να . . . ξετριφτήτε

doukas3400

About ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: