Ψαρονέφρι γεμιστό

 2 μέτρια-προς μεγάλα κομμάτια ψαρονέφρι (χοιρινό φιλετάκι) (1-2 εκ.πάχος)
2 μέτρια μήλα τριμμένα χοντρά (σε τρίφτη)
1 φλ.αμύγδαλα
1 φλ. Σταφίδες άσπρες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ.ανάμιχτα μπαχαρικά σχάρας
3 κ.σ.ελαιόλαδο
1 κ.σ.βούτυρο
Αλάτι,πιπέρι
Σχοινάκι για δέσιμο
Σάλτσα:
1 φλ.κόκκινο κρασί
2 κ.σ.μέλι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
2 κ.σ.βούτυρο παγωμένο
Λίγο αλάτι
1 κ.τ.αλεύρι (αν χρειαστεί)
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε στις 2 κ.σ.ελαιόλαδο, τα μήλα, τα κρεμμύδια και όταν μαραθούν, βάλτε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο. Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια και από τις δυο πλευρές και βάλτε κατά μήκος και στο κέντρο τη γέμιση, αφήνοντας τις άκριες ελεύθερες για να μπορέσετε να τις γυρίσετε. Κλείστε καλά και δέστε με το σχοινάκι. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 1 κ.σ.ελαιόλαδο και 1 κ.σ.βούτυρο και σοτάρετε από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθείστε σε μεγάλο πυρέξ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσουν κόψτε σε φέτες. Ετοιμάστε την σάλτσα βάζοντας το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζουν. Προσθέστε το παγωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέστε αλεύρι. Περιχύστε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα συνοδεύοντας με ένα απλό πιλάφι και λαχανικά.
Advertisements

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: