To 23% του τζίρου στα τρόφιμα έρχεται από το εξωτερικό

   Τα 3 δισ. ευρώ ετησίως υπερβαίνει ο τζίρος από τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στο 23% του ετήσιου συνολικού τζίρου που καταγράφουν οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων.   Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των εξαγωγών υπολογίζεται στο 20%, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ξένες αγορές, την τελευταία τριετία.
   Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκτιμάται ότι το το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η δραστηριοποίηση στις ξένες αγορές μοιάζει με μονόδρομο για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες μετρούν απώλειες στην εγχώρια αγορά.   Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ραγδαίας ανάπτυξης αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων στον κόσμο για ορισμένα τρόφιμα.
   Η εξαγωγή κομπόστας ροδάκινου, τσιπούρας και λαβρακίου, φέρνουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σημαντικά μερίδια διεκδικούν πλέον στις ξένες αγορές το ελληνικό γιαούρτι, η φέτα, μπίρες, αναψυκτικά, αλλά και ορισμένα προϊόντα ντελικατέσεν.
 Πηγή: www.lifo.gr

Ετικέτες:

About geoponos5

Ελεύθερες Γεωπονικές Ενημερώσεις

Σχολιάστε